„Cea mai frumoasă clipă din vacanța mare”

   Și în acest an beneficiarii/copii ai instituției „M. Sadoveanu” au demonstrat că la Soroca se pune preț pe carte, lectura nu s-a „demodat”, iar bibliotecile continuă să fie localurile solicitate de comunitate.

   Acțiunea „Cea mai frumoasă clipă din vacanța mare” a adunat peste 30 de vizitatori cu vârste și caractere diferite care în formă de poezii, desene, versuri, esee, prezentări Power Point și-au împărtășit impresiile de vacanță.

   Sentimentul de satisfacție a predominat peste celelalte. Pe unde numai nu au călătorit copiii din Soroca: în Italia, Franța, Bulgaria, România, la țară la bunici. Numai în ce mod nu s-au distrat odihnindu-se la tabără, făcând sport, scăldându-se în Nistru, ajutând părinții, trebăluind la bunici, furând cireșe, inclusiv de acasă.

  Cu impresii de vacanță s-au implicat generația anilor 50 – 60 – Tamara Coșciug, specialist principal Secția Cultură și Turism Soroca; Eugenia Railean, director Centrul de Documentare și Informare „M. Sadoveanu”, a anilor 70 – doamna Natalia Cojocari, specialist Primăria Municipiului Soroca.

   Toți vorbitorii au recunoscut că pe perioada vacanțelor cartea n-a lipsit din programele de odihnă, iar bibliotecile nu au fost ocolite de ei.

   Copiii au fost menționați pentru participare în programele de vară, inclusiv șase din ei s-au învrednicit cu diplome „Miss/Mister Lecturile verii”.

  Cu toate că gândurile tuturor erau la școală, în clasă, la întâlniri cu colegii, își mai doresc o lună de vacanță.

  Cu frumosul prilej de întoarcere la învățătură le urăm tuturor elevilor multă sănătate, perseverență, noi realizări în munca cu cartea.

  Succese, copii!

Eugenia Railean

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s