O nouă întrunire a bibliotecilor comunale la CDI „M. Sadoveanu” cu genericul Management.

   Ieri, în incinta sălii de lectură a avut loc ore de instruire cu angajații bibliotecilor comunale din raionul Soroca. Doamna Tamara Coșiug, specialist pe biblioteci Secția Cultură și Turism, a făcut o prezentare la tema „Managementul serviciilor moderne”. De asemenea s-a axat la vizita în teren a reprezentaților Novateca și Secției Cultură și Turism Soroca.

Colaboratorii au făcut Advocacy împreună cu Eugenia Railean, descurcându-se în diferite situații de caz. (Participanții au fost împărțiți în patru grupe, fiecărui grup oferindu-i-se o situație concretă).

  Colegii și-au prezentat experiențele în vederea implementării serviciilor inovative (Prisacari Larisa a vorbit despre proiectul „Grădina verde”, Graur Elena despre „Frizeria Olgăi la bibliotecă”).

Situații de caz:

Instruiri Advocacy 28.06.2017

         Câteva femei din localitatea Ulmi au venit la bibliotecă duminica sa-și petreacă timpul liber cu copiii. Dar au rămas uimiți neplăcut de ceea ce au descoperit aici: ziare îngălbinite, expoziții de carte depășite, lipsă de seriale și cărți pentru copii, anti igienă. Femeile i-au reproșat lucrătorului biblioteci pentru starea deplorabilă a încăperilor, pentru lipsa de interes și cu amenințări că o să se plângă primarului.

        Inițiați dialogul cu grupul de femei pentru a vă justifica situația și cu explicații despre pașii ce o să-i întreprindeți pentru redresarea situației.

Instruiri Advocacy 28.06.2017

       În localitatea Turturica  s-a desfășurat sărbătoarea satului la care lucrătorul biblioteci din localitate a refuzat să participe. După eveniment bibliotecarul a fost invitat la primar undea fost învinuită de lipsă de interes pentru evenimentele din comunitate, pentru vestimentația demodată în care se prezintă la serviciu, pentru starea în care a adus biblioteca din momentul preluării funcției și că regretă că a scos-o din funcție pe predecesoarea sa care era mai conștientă în obligații.

       Organizați un dialog cu primarul prin care să vă reabilitați ca un profesionist onorabil.

Instruiri Advocacy 28.06.2017

         În raionul Soroca s-a deplasat echipa Novateca cu misiunea de a evalua starea de lucru în ce privește modernizarea bibliotecii. Dar reprezentanții au rămas nemulțumiți de cele văzute: proiecte noi implementate lipsesc, materiale promoționale lipseau, nici un document confirmativ de inițiere și realizare a recomandărilor Novateca nu au putut fi prezentate.

        Inițiați un dialog prin care să vă justificați situația și să-i convingeți pe colegi că instituția bibliotecară e valabilă și urmează cursul indicat de Novateca.

Instruiri Advocacy 28.06.2017

          Reprezentanții consiliului raional Soroca aflându-se în vizita de lucru în satul Nicoreni, au vizitat și biblioteca din localitate. Biblioteca era închisă, pe ușa de la intrare nu descoperise nici firma cu inscripția corespunzătoare, nici orarul de lucru, nici un bilețel prin care să anunțe locul aflării lucrătorului biblioteci la moment. A doua zi bibliotecarul X a fost invitat la primar care a anunțat-o că a eliberat-o din funcție din motivul absențelor sistematice de la serviciu, pentru proasta calitate a activităților și lipsa de interes pentru procesele inovaționale din teren.

          Inițiați un dialog prin care să convingeți primarul că învinuirile aduse nu sunt întemeiate sau să recunoașteți situația.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s