Dumitru Matcovschi – drum poetic prin timp

IMG_20200123_141138 Formarea continuă a bibliotecarilor este un subiect destul de necesar, el nu are limită nici în timp, nici în spațiu, nici în interiorul unei comunități bibliotecare.

  Training-urile, atelierele, orele de instruire profesională sunt forme eficiente de formare a personalului de bibliotecă. În cadrul activităților programate în data de 23 ianuarie 2020 la Biblioteca Municipală „Mihail Sadoveanu” Soroca a avut loc ora de formare profesională „Ora bibliotecarului” cu genericul „Dumitru Matcovschi – drum poetic prin timp”. Aceste minunate rânduri atât de mult se potrivesc vieții și activității zbuciumate a marelui Poet D. Matcovschi. Pentru noi, cei de azi, e o mândrie și o necesitate să furnizăm Cartea vieții  scriitorului, opera rămânând ca un tezaur fără de preț, trecând prin ani și îmbogățindu-ne spiritual.

 Doamnele bibliotecare Stavița Larisa și Marinovici Victoria de la Filiala n.2 vernisând opera scriitorului au marcat că Dumitru Matcovschi este scriitorul basarabean care arde ca o lumânare pe altarul cuvântului „ce exprimă adevărul”, în căutarea dreptății Neamului său, în căutarea îndreptării unui destin vitreg, în căutarea identității unui pământ de floare și lacrimă.

  „Ora bibliotecarului” a fost un îndemn să recitim/citim poezia, proza, piesele de teatru, să-i ascultăm versurile puse pe note, să învățăm o lecție demnă de urmat.

IMG_20200123_141122

 

Eugenia Coșeru – șef serviciu asistență de specialitate

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s