Cuvântul magic – ,,Mulțumesc” – însemnătatea cuvântului    

  1

  În ultimii 16 ani, din 1994, pe data de 11 ianuarie se sărbătorește Ziua Internațională a cuvântului ,,mulțumesc”, care durează timp de o săptămână. Se spune că această zi este creată de o campanie de papetare, care în așa fel vrea să-și promoveze felicitările. ,,Mulțumesc” reflectă recunoștință, prețuire și respect.

  În vechile scrieri ,,mulțumesc” înseamnă mult-unire – legătura dintre doi oameni și unirea cu Dumnezeu. Medicii spun că la rostirea acestui cuvânt, organismul uman, emană hormonul fericirii. Prin acest cuvânt oamenii își exprimă emoțiile pozitive.

  Mulțumesc e doar un cuvânt în spatele lui pot sta o mie de cuvinte… iubirea, admirația, curajul, dorința, împlinirea, dorul, puterea, armonia… Însă, cu energia recunoștinței, magia intra în viața ta… „cuvântul-magic” care ar trebui sa fie folosit mai des este „Mulțumesc”.

  De câte ori îl uitam, ne văduvim zestrea energetică, de câte ori îl rostim, ne încărcăm cu energie pozitivă. Acest cuvânt este o „punte” intre noi și oamenii cărora îl adresăm; de cele mai multe ori, pe această punte va pași triumfător, binevoitor, însorit și încurajator – un zâmbet. Uneori el este însoțit și de alte „cuvinte-magice”: „cu plăcere” .

   Un Mulțumesc frumos celor ce vor citi această informație.

2

Raisa Chiseliță. Sala de lectură. MB ,,Mihail Sadoveanu”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s