Drepturile copilului

 Drepturile copilului sunt reglementate de Convenția asupra Drepturilor Copilului adoptată de către Adunarea Generala a Națiunilor Unite la data de 20 noiembrie 1989. Documentul definește drepturile și principiile dezvoltării normale a unui copil.

2

 Copiii au drepturi oriunde s-ar afla – acasă la părinții naturali, în familii substitutive, în instituții de îngrijire sau la scoală.

Părinții și familiile, grupurile profesionale care lucrează cu copiii, dar și orice cetățean responsabil ar trebui să știe de existența acestor drepturi.

Polițiștii și judecătorii sunt cei care au sarcina să aplice legea, dar toată lumea are obligația să raporteze cazuri de abuz sau neglijență îndreptate asupra copilului. Autoritățile locale și centrale au obligația de a garanta și promova drepturile copilului.

 Ziua Internațională a Drepturilor Copilului – s-a sărbătorit în ziua de 20 noiembrie în incinta Bibliotecii Municipale ,,M. Sadoveanu”, cu un grup de beneficiari ai bibliotecii. A fost expusă și o expoziție de carte ,,Drepturile mele – ce sa fac cu ele”.

1

Această prezentare necesită JavaScript.

Raisa Chiseliță

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s