Tinerii cititori în dialog cu poeta Nina Slutu-Soroceanu

nina slutu
Tatiana Mitrofan, Observatorul de Nord, Nr. 17, 4 mai 2018

 

Copii și adolescenţi, admiratori ai creaţiei NINEI Slutu-Soroceanu, au avut ocazia să se întâlnească cu autoarea. evenimentul a avut loc în cadrul programului „Lecturi de vacantă”, implementat la Centrul de Documentare si Informare „Mihail Sadoveanu” din Soroca.

În prag de vacanţă, copiii şi adolescenţii adunaţi în sala de lectură a CDI „Mihail Sado­veanu” au purtat un dialog cu publicista şi scriitoarea care, de altfel, este şi ea soro-ceancă, având rădăcinile în satul Ţepilova, comuna Ocolina. Tinerii soroceni au vorbit cu autoarea Nina Slutu-Soro­ceanu despre vacanţă. Oaspe­tele evenimentului le-a povestit cum îşi petrece vacanţele, le-a făcut recomandări, cum la rândul lor să petreacă vacanţa util, astfel încât activităţile pe care le vor practica v

ara să le ajute să crească intelec­tual, iar mai apoi şi profesi­onal. La eveniment au fost prezenţi consătenii doamnei

Slutu-Soroceanu, şefii de bibli­otecă din comună şi doamna primar al comunei, Valentina Ceban. Locuitorii comunei au menţionat că se mândresc de faptul că scriitoarea este consăteana lor, iar autorităţile locale i-au oferit o Diplomă de merit pentru promovarea satului şi a valorilor cultu­rale. „Scopul nostru a fost să organizăm întâlnirea dintre adolescenţi, care se apropie de momentul în care decid viitorul său, aleg o profesie, şi o persoană care a trecut toate treptele profesionale şi le poate împărtăşi experienţa sa, le poate da sfaturi. Astfel, am avut un frumos dialog între generaţii, util pentru aceşti tineri”, a menţionat Eugenia Railean, directoarea CDI Mihail Sadoveanu.

Autoarea a prezentat mai multe titluri de carte. Printre volumele autoarei apărute pe parcursul anilor sunt: „Gră­diniţa mea”, „Cine vrea la şcoală”, „Mofturel”, „Zânele primăverii”, „Am venit la voi, copii”, „în căsuţa melcului”, „Cuvinte înflorite” şi multe altele. Copiii au recitat poezii ale autoarei, demonstrându-şi admiraţia. în program au mai fost dialoguri, muzică, amin­tiri, impresii, care au creat o atmosferă caldă şi prietenoasă între toţi cei prezenţi.

Nina Slutu-Soroceanu, jur­nalistă şi scriitoare, născută la 23 februarie 1952 în satul Ţepilova, raionul Soroca, este mezina dintre cei nouă copii ai Teclei (numele de fată Bujor) şi ai lui Iacob Slutu, ţărani gospodari. Absolventă a şcolii medii nr. 1 din or. Soroca, actualul Liceu „Petru Rareş”. Licenţiată în Filologie (Jurnalism), promoţia din 1974 a Universităţii de Stat din Moldova. Este membră a Uniunii Jurnaliştilor din Mol­dova şi a Uniunii Scriitorilor din Moldova. Mai semnează: Nina Slutu, Nina Soroceanu, Nina Postolache, N. Bujor.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s