Girls Go IT la ultima sesiune

   10 eleve ale Liceului Teoretic „Petru Rareș” Soroca sunt fericite de abilitățile căpătate în crearea unei pagini web.

   Se crede, din păcate, că domeniul IT este mai mult al băieților decât al fetelor. Ca să strice această viziune a venit programul Girls Go IT care își propune să inspire și să încurajeze tinerele care au o pasiune pentru tehnologiile moderne și comunicații, o lume (încă) preponderent masculină. Acesta are drept scop stimularea spiritului antreprenorial și al capacității de inovare în rândul fetelor din mediul rural, inclusiv a fetelor din grupurile vulnerabile, prin acordarea posibilităților de a stăpâni tehnologiile informaționale prin dezvoltarea competențelor digitale.     

   Auzind despre faptul, că în cadrul acestui program deja s-au instruit fetele din Chișinău, Strășeni, Călărași, Ungheni, s. Sălcuța r. Căușeni, Ștefan Vodă și Comrat – Ciuntu Eugenia și Iavorschi Rodica au ieșit cu inițiativa de a aplica la proiectul Girls Go IT și au fost selectate pentru a beneficia de instruirile date în parteneriat cu CDI „M. Sadoveanu”.

   Timp de 4 săptămâni, 10 fete, ambasadori ai Girls Go IT,  se întruneau în fiecare sâmbătă, în incinta sălii Multimedia sub conducerea a doi instructori/voluntari de la UTM Marc Graciov și Dorin Popa. Pas cu pas ele au trecut de la funcționarea Internetului, la noțiunile puțin sofisticate ale limbajului html și CSS – un standard care definește modul cum vor fi afișate elementele din pagina web. La ultima sesiune, fetele deja cu paginile create și codate în html au avut parte de unele mici ajutoare în perfecționarea celor elaborate de ele, ca mai apoi să fie plasate pe web hosting.

   Virgina Baran, elevă în clasa a IX-a: „M-am alăturat clubului local GirlsGoIT în Soroca acum câteva săptămâni pentru că vreau să învăț tehnologiile, cred că mă va ajuta să-mi modelez viitorul! Particip la bootcamp-ul de primăvară pentru că vreau să învăț HTML și CSS pentru a-mi crea propriul blog personalizat, pe care pot să-mi împărtășesc ideile, gândurile și sentimentele mele prietenilor și tuturor oamenilor pentru a putea fi comentate. În școală studiem doar pascalul, care este plictisitor și nu este interesant pentru mine. Cred că ar trebui schimbat curriculum-ul. Este foarte interesant, când vin la școală și-mi văd colegii să le împărtășesc experiența mea, mai ales profesorului de informatică, care cred eu, că nu prea are cunoștințe despre HTML și CSS, pentru că nu ne-a vorbit niciodată despre aceasta la lecții”. Pe măsură ce ne apropiem de săptămâna a patra a bootcamp-ului de primăvară, noi, în calitate de ambasadori suntem încântați să avem create blogurile personale pentru a povesti, și a ne prezenta lucrările, artele și multe altele. Codificăm cu adevărat!”

   Ca urmare a realizării proiectului 10 fete ale Liceului Teoretic „Petru Rareș” Soroca au devenit ambasadori ai programului Girls Go IT absolvind cu succes cursurile. În viitor le mai așteaptă și alte oportunități de învățare pentru a-și dezvolta în continuare tehnica programării în html. Ne propunem la toamnă să inițiem serviciul „Pagina mea web personală în limbajul html de la A la Z” pentru alți doritori, iar în calitate de instructori sperăm să vedem ambasadoarele Girls Go IT.

Inițiatori Iavorschi Rodica și Ciuntu Eugenia:

17390680_1862568683982909_3668765849875690575_o

instructori:

Ambasadori Girls Go IT la Soroca:

Certificat de apreciere:

certificat Girls Go IT

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s