Soroceni, la Moldexpo

   La Chişinău, este în toi Ediţia a XXI-a a Salonului Internaţional de Carte  pentru Copii şi Tineret (11-14 mai). Anul acesta concursul este dedicat aniversării a 180 ani de la naşterea  marelui povestitor Ion Creangă. Ca şi în ceilalți ani, el se desfăşoară în pavilionul trei  al Centrului Internaţional de expoziţii „Moldexpo”. În ziua de inaugurare a Salonului, cu mesaje de salut sau expus Monica Babuc, ministra Culturii, scriitorii Spiridon Vangheli, Arcadie Suceveanu, Valeriu Matei ş. a. Oaspete de onoare a fost Olguţa Creangă-Caia, strănepoata  lui Ion Creangă.

   Şi în acest an toţi copiii participanţi la Salon au primit în dar câte o carte. De astă dată Regina Salonului a fost „Punguţa cu doi bani” de Ion Creangă.

   Unii dintre ei au primit în dar şi câte o carte „S-au copt cireşele, copii!” chiar din mâina autoarei sorocene Elena Ţârdea-Spinei, bibliograf la CDI „Mihai Sadoveanu”, Soroca. D-ei şi-a prezentat la Salon anume această carte, bucurându-i pe copii cu poeziile sale. Iar picii din clasa I A de la Şcoala Primară nr. 83 din Chişinău sub oblăduirea învăţătoarei lor Elena Şopronco chiar au înscenat câteva dintre ele.

  – M-am simţit foarte bine acolo, în acea împărăţie a Cărţilor, printre zâmbete, copii şi voie bună. Îmi place mult când copiii îmi recită poeziile, le ascult cu mare drag. Am avut parte şi de emoţii, şi de flori frumoase, iar drept recompensă, le-am dăruit copiilor care au recitat toate cărţile câte le aveam cu mine – a menţionat d-na Elena.

  Salonul de Carte pentru Copii şi Tineret a fost organizat de  Secţia  Naţională din RM a Consiliului Internaţional al Cărţii pentru Copii şi Tineret, Ministerele Culturii, Educaţiei, Tineretului şi Sportului, BN pentru Copii Ion Creangă.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s